Top 10 Beste Darkrides Wereldwijd

Top 10 Beste Darkrides Wereldwijd

Wie wel eens een bezoek heeft gebracht aan ‘De Efteling’ weet wat een darkride is. Men neemt plaats in een bootje (Fata Morgana) of karretje (Droomvlucht) en maakt een tocht langs diverse scènes. Heel erg leuk om te bezoeken maar wat zijn nu de beste darkrides ter wereld. Helaas zijn de hoogste achtbanen, engste attracties en mooiste thematisering niet te vinden in Nederland waardoor wij ook heel veel mooie darkrides missen. Gelukkig hebben wij voor jullie een Top 10 samengesteld met de beste darkrides wereldwijd zodat je al dit moois niet hoeft te missen!

10. Jurassic Park River Adventure

jurassic

 

Jurassic Park River Adventure is een waterattractie en darkride gelegen in het pretpark Universal Studios te Orlando. De attractie is volledig gethematiseerd in het thema van de gelijknamige film. Je vaart door de jungle en onderweg kom je verschillende dinosaurussen tegen. Een geweldige attractie ! 

 

 

9. Expedition Everest

expedition-everest-disney

 

Oké, eigenlijk is Expedition Everest een achtbaan. Toch hebben wij deze attractie in de Top 10 Beste Darkrides gezet omdat wij vinden dat deze achtbaan zo goed gethematiseerd is dat deze ook de titel darkride mag krijgen. 

 

 

 

8. Splash Mountain

splash-mountain

 

Weer een waterattractie die verbluffend gethematiseerd is. Stap in een van de boomstammen in de Disney attractie Splash Mountain en vaar door de wereld van broer konijn (Disney film: Song of the South). Naast darkride is Splash Mountain ook de hoogste log flume (boomstammenbaan) ter wereld.

 

 

 

7. Revenge of the Mummy

revenge-of-the-mummy-achtbaan

Revenge of the Mummy is een combinatie tussen een achtbaan en een darkride. De attractie staat in het pretpark Universal Studios Florida en is gebaseerd op de film ‘The Mummy’. Het eerste gedeelte van de attractie is het darkride gedeelte, hierna volgt de achtbaanrit.  

 

 

 

6. Kali River Rapids

Kali-River-Rapids

 

Deze rapid river (wildwaterbaan) is geheel gethematiseerd in een Aziatisch tintje.  In je eigen bootje vaar je een Aziatische rivier af met vele prachtige decors. Kali River Rapids staat in Disney’s Animal Kingdom in Orlando (VS).

 

 

 

5. Indiana Jones Adventure

indiana-jones-darkride

 

Deze darkride is gebaseerd op de films van Indiana Jones. Gedurende de rit kom je door meerdere ruimtes met daarin veel special effects en schikmomenten.

 

 

 

4. The Tower of Terror

Tower-of-terror-interieur

 

De Tower of Terror is een van de best gethematiseerde attracties ter wereld.  In totaal staan er 3 verschillende Tower of Terror attracties in Disney’s California, Disney Hollywood Studios en en Walt Disney Studio Park (Parijs).
De attractie speelt zich af in een oud mysterieus hotel waarbij een lift mensen naar een andere dimensie brengt.

 

 

 

3. The Haunted Mansion

spookhuis-darkride

 

The Haunted Mansion is het bekende spookhuis van Disney. Het is verreweg het beste en meest uitgewerkte spookhuis ter wereld. The Haunted Mansion is een verlaten landhuis waar het spookt. De bezoeker loopt eerst door het huis waarbij ook diverse schikeffecten geplaatst zijn. Daarna gaat men verder in een karretje door het huis.

 

 

 

2. The Amazing Adventure of Spiderman

Spiderman-darkride

Pretparkliefhebbers zijn het er over eens dat ‘The Amazing adventures of Spiderman’ een van de beste darkrides ooit is. Het is lastig om heel enthousiast te worden van de video maar dat komt omdat de 3d beelden in de attractie zelf moeilijk te filmen zijn. Deze attractie is te vinden in Universal’s Islands of Adventure in Orlando.

 

 

 

 

1. Harry Potter and the Forbidden Journey

harry-potter-pretpark

 

In het nieuwe themagebied ‘Wizarding World of Harry Potter’ staat de meest bijzondere darkride ooit gemaakt. Deze darkride staat in het park Islands of Adventure net zoals de nummer 2 van deze lijst. Het gehele themagebied staat in teken van Harry Potter. Bezoekers kunnen shoppen aan de ‘wegisweg’ en Zweinstein bezoeken.  De darkride ‘Harry Potter and the Forbidden Journey’ is gelegen in het kasteel en is zowel een darkride als een robocoaster. De attractie heeft al 2 prestigieuze pretpark prijzen ontvangen waaronder de prijs voor beste attractie en de prijs voor beste darkride. 

 

Welke attractie zal jij wel eens willen bezoeken of heb je ooit bezocht?

 

 

Bekijk ook de ‘Top 10 Engste Achtbanen’

Vergelijkbare Lijstjes

4 Comments

  1. Ben zelf naar Orlando geweest waar de meest indrukwekkende darkrides ter wereld staan. Heb nog nooit zulke techniek, licht en geluidseffecten ervaren als in deze attractieparken.

  2. Ik ben in nummer 9 8 6 4 en 3 geweest

  3. monkey twerker@@@

    ik vind deze attracties heel leuk om te zien.

    twerker out!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook deze Top 10

Top 10 Engste horrorfilms

Er zijn enorm veel enge films. Horrorfilms bevatten