Beste clubs in Amsterdam

Beste clubs in Amsterdam

Amsterdam heeft het meest bruisende nachtleven van Nederland. Hier vind je de meest unieke clubs en feesten. Sinds kort zijn er in Amsterdam ook ruimere openingstijden en sommige clubs mogen zelfs 24 uur per dag open zijn. Hierdoor kan je in Amsterdam regelmatig naar feestjes toe die 24 of zelfs 48 uur duren. Omdat Amsterdam de ‘place to be’ is komen hier ook de beste dj’s optreden. Wij hebben de beste clubs uit Amsterdam verkozen uit sfeer, uitstraling, concept en programmering. Nu is er in Amsterdam nog veel meer te beleven dus het beste kan je zelf een hotel boeken en deze stad leren kennen.

Trouw

Trouw is een tijdelijke club gelegen in het oude Trouw gebouw. De club is gelegen in het gedeelte waar de kranten vroeger gedrukt werden. Omdat de drukmachines zoveel lawaai maakten is de gehele club perfect geïsoleerd. Club Trouw is gelegen in een fantastisch industriëel gebouw wat doet denken aan Berlijnse clubs zoals de Berghain en de Tresor. Club Trouw is wel erg duur (entree tussen de 15 en 20 euro) en meestal moet je er lang wachten voordat je binnen komt (half uur tot een uur). Dit alles maakt club Trouw wel een hele beleving. Mocht je de club willen bezoeken dan moet je snel zijn. Binnenkort sluiten de deuren omdat Club Trouw slechts een tijdelijke vergunning heeft en het gebouw gesloopt gaat worden.

 

Studio 80

Aan het Rembrandtplein vind je de club ‘Studio 80’. De club is niet gemakkelijk te vinden want van de buitenkant zie je slechts 2 zwarte deuren. Binnen wordt er vooral techno gedraaid dus hier moet je wel van houden. Er hangt een hele fijne sfeer in Studio 80 wellicht door het drugsgebruik. Sommige bezoekers zijn namelijk duidelijk onder invloed van bepaalde stimulerende middelen.

 

Disco Dolly

Disco Dolly is in mijn ogen een unieke tent en een fantastische plek voor een goede avond uit. De club is klein maar dit komt juist ten goede aan het feest. Er is veel contact met mensen en de programmering is uitmuntend. Hier is minder ruimte voor de in Amsterdam populaire techno maar wordt vooral swingende muziek gedraaid met een stevige bas. Een stuk vrolijker en minder rauw dan Studio 80 en Trouw. Het barpersoneel is er erg vriendelijk en behulpzaam, iets wat redelijk uniek is in het Amsterdamse nachtleven. In Disco Dolly kan iedereen zichzelf zijn, het maakt niet uit hoe gek je danst iedereen is aardig en gezellig!

 

Radion

Binnenkort opent de nieuwe club en broedplaats Radion haar deuren. Deze club is gelegen in stadsdeel Slotervaart in het Acta complex. Radion is opgezet door de vorige eigenaren van Pand 14 dat grote populariteit genoot onder de Amsterdamse clubgangers. Bij Radion hangt een alternatieve sfeer met veel kunstzinnige mensen. Tijdens de clubavonden in Radion wordt er naar verwachting veel techno en experimentele muziek gedraaid. Door de sluiting van Trouw kan Radion wel eens de nieuwe hotspot van Amsterdam worden.

Vergelijkbare Lijstjes

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook deze Top 10

Top 10 Studentensteden met de goedkoopste kamerprijzen (huur)

Door de wooncrisis zijn de huren van studentenkamers