Top 10 Animatiefilms

Top 10 Animatiefilms

Met de opkomst van de computer en het verbeteren van videokaarten, camera’s, 3d effecten en meer videobewerking zijn er de laatste 10 jaar enorm veel animatiefilms uitgekomen. Misschien zijn er zelfs te veel animatiefilms om de goede van de slechte te onderscheiden. Onze filmredacteur heeft dit weekend de leukste animaties bekeken van onder andere Pixar studios en Disney. Hij heeft zijn bevindingen opgeschreven en  na wat research op internet is hier de Top 10 Animatiefilms uitgekomen. Animatiefilms zijn meestal films voor de familie. Zoek je nog een familiefilm bekijk dan ook zeker deze Top 10.

 

10. Een Luizenleven

Een Luizenleven (A Bug’s Life) is een goede animatiefilm van Pixar Studios. De film is afkomstig uit 1998 en dat is te zien aan de animatie-effecten. Echter is Een Luizenleven een enorm grappige film met leuke karakters en een goede soundtrack. De film zit vol met humor en is een leuke familiefilm. De film is van de makers van Toy Story en dat is te zien aan de goede kwaliteit van de animaties. Op IMDB krijgt de film van filmliefhebbers een 7,2.

9. Madagascar

Madagascar gaat over 4 dieren die de dierentuin van New York ontvluchten. Helaas mislukt de vluchtpoging en worden zij overgeplaatst naar een andere Zoo. Door een ongeluk belanden de dierentuin dieren op het eiland Madagascar waar zij in het wild moeten zien te overleven. Madagascar is een leuke film van Pixar met leuke personages en een goede dosis humor. De film krijgt op IMDB een 6,8 en is verschenen in 2005. Op Nickelodeon wordt er ook een televisieprogramma uitgezonden gebaseerd op personages uit Madagascar.

8. Ice Age

In 2002 verscheen de eerste animatiefilm van Ice Age. Inmiddels zijn er al vele vervolgen van deze succesvolle animatiefilm. De animatiefilm is gemaakt door Pixar en gaat over een mammoet, een tijger en een luiaard. Deze dieren vinden een baby die zij terug willen brengen naar de mensen die jagen op de mammoet. Een zeer goede film met humor en een goede verhaallijn. Op IMDB geven filmliefhebbers Ice Age maarliefst een 7,5.

7. Toy Story

Toy Story wordt wel gezien als de eerste echte animatiefilm van een heel nieuw niveau. De film is uitgekomen in 2005 en krijgt op IMDB een 8,3. De film draait om speelgoed dat tot leven komt. Op een dag verschijnt buzz lightyear die voor veel opschudding zorgt in de speelgoedverzameling van Andy.

6. Monster & Co

Monsters & Co (Monsters Inc.) is een geweldige animatiefilm en persoonlijk favoriet bij onze redacteur. De bedenkers van Pixar hebben zich overtroffen met het verhaal over een wereld vol met monsters die leven van de ‘schreeuwen van kinderen’. Alles loopt mis wanneer een mensenkind de wereld van de monsters binnenkomt en daar voor paniek zaait. Geweldige muziek, geweldige animaties en een 8 op IMDB. Deze animatiefilm uit 2001 moet iedereen gewoon gezien hebben.

5. The Incredibles

The Incredibles uit 2004 is ook een leuke animatiefilm van Disney. Deze animatiefilm gaat over een superhelden gezin dat in een ongelofelijk avontuur beland. De animatiefilm krijgt op IMDB een 8,0.

4. Wall-E

WALL-E gaat over een robot die leeft op een verlaten aarde. Alle mensen zijn weg en WALL-E is het enige schepsel dat nog op aarde rondrijd. Echter krijgt WALL-E bezoek van een andere planeet. De animatiefilm komt uit 2008 en krijgt op IMDB een 8,5.

3. Finding Nemo

Finding Nemo, een geweldige film die zich afspeelt in de oceaan. De animaties in deze film zijn geweldig en de film is laatst uitgebracht in 3D. Beleef de avonturen van Nemo, Dora en veel meer grappige personages. Finding Nemo is verschenen in 2003 en scoort op IMDB een 8,1. Ook de muziek uit deze animatiefilm is erg goed.

2. Shrek

Shrek is een film met heel veel volwassen humor. Kinderen mogen dan de film leuk vinden, volwassenen vinden dat ook. De film bevat veel grappen die vooral zijn gericht op volwassenen. Shrek is een oger die leeft in een sprookjeswereld. Zijn moeras is in gevaar dus moet de Oger een queeste aannemen om zijn moeras te redden. Geweldige personages, ingesproken stemmen van Eddie Murphy en Cameron Diaz en heel veel humor. Deze film komt uit 2001 en scoort op IMDB een 7,9.

1. Avatar

Avatar, een mix van realiteit en animatie. De beelden zijn een revolutionaire stap in de filmwereld en er is geen enkele animatiefilm die in de buurt komt van deze kwaliteit. De film is van regisseur James Cameron die bekend is geworden met de grote film Titanic. Over Avatar heeft hij jaren gedaan totdat de techniek ver genoeg was om de animaties mogelijk te maken. De film is uitgekomen in 2009 en is een van de meest succesvolste films ooit. Op IMDB krijgt de film een 8,0. Mocht je deze film graag willen zien probeer deze dan in 3d te zien vanwege de geweldige (unieke) animaties.

Vergelijkbare Lijstjes

2 Comments

  1. dank je voor deze zoektocht van de beste animatie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook deze Top 10

Engste horrorfilms deel 2

Er zijn veel horrorfilms maar wat zijn nou