Top 10 Beste actiefilms

Top 10 Beste actiefilms

Houd je van James Bond, The Bourne of misschien Die Hard? Voor alle fans van actiefilms hebben wij een lijst samengesteld met films die je niet mag missen! De lijst is samengesteld door verschillende toplijsten (IMDB) en de meningen van filmliefhebbers (fora).

 

The Rock (1996)

Spectaculaire actiefilm uit de Die Hard-mal, overgoten met het overdadige sausje waar producentenduo Jerry Bruckheimer en Don Simpson patent op heeft. Harris gijzelt met een stel commando’s het beruchte Alcatraz, en dreigt met chemische wapens de bevolking van San Francisco te decimeren. De klungelige wapenspecialist Cage moet daar samen met de levenslang gevangengezette superspion Connery een stokje voor steken. Dit zeer tegen de zin van Connery, die de illustere eer heeft de enige te zijn die ooit levend van het gevangeniseiland ontsnapt is. The Rock, een kaskraker van de eerste orde, recyclet lustig alle andere grote actiefilms, maar met het gewenste resultaat. Het is pijnlijk duidelijk dat de producenten overdonderende scènes prefereerden boven een hecht of zinnig scenario, want het verhaal is eigenlijk een opeenstapeling van inconsequente of onlogische elementen. Een film waar je niet al te veel bij moet nadenken, dus. Met een wat mindere cast zou de film waarschijnlijk niet te pruimen geweest zijn, maar de een-tweetjes tussen Connery en Cage trekken het peil omhoog. Ook verrassend in een pulpfilm is dat Harris nu eens niet het zoveelste eendimensionale booswicht is. Het is Simpsons laatste film geworden; niet lang na de voltooiing overleed hij aan een overdosis. Met Bruckheimer zou Cage hierna Con Air maken, een actiefilm volgens hetzelfde recept, maar dan gesitueerd in een vliegtuig. In 2000 ging de samenwerking verder met Gone in 60 Seconds.

 

Terminator 2 (1991)

Misschien al wat ouder maar Terminator 2 is toch zeker een actiefilm die je gezien moet hebben.(IMDB beoordeelde deze film met een 8.6)

 

Training day (2001)

“Training Day” is een aparte actiefilm, waarin we Denzel Washinthon als nooit te voren zien. Hij acteert prima en geeft bovendien invulling aan de rol van een slechterik, terwijl hij meestal de goede man speelt. Op overtuigende wijze zet Washington een duistere, agressieve en irritant met zichzelf ingenomen personage neer. Ook Ethan Hawke levert goede prestaties en laat zijn karakter geleidelijk aan ontwikkelen van een onbenullig en onzeker doetje, tot een stoere man die van aanpakken weet. De verhaallijn is redelijk spannend, bevat een prima portie actie en boeit voldoende om de aandacht te behouden, mede door de ontwikkelingen en afwisseling. Prima film, zeker gezien het feit dit het een vrij uniek geheel is.

 

Battle royale (2000)

De voorloper van ‘The hunger games’, deze film is alleen vele malen bloediger dan The hunger games. Veel actie en bloed in een geweldige film.

 

Blade (1998)

Een actiefilm met vampiers als hoofdthema.

 

The Bourne identity (2002)
The Bourne Supremacy (2004)
The Bourne Ultimatum (2007)
The Bourne Legacy (2012)

Deze hele Bourne reeks is een must voor alle actieliefhebbers. Er komt nog een vervolg op “The Bourne Legacy”. “The Bourne Legacy” is de eerste film uit een nieuwe trilogie.

 

Predators (2010)

Als je van schrikmomenten houdt is deze film iets voor jou!

 

Vergelijkbare Lijstjes

1 Comment

  1. wat waaar is the dark knight en dan staat wel blade in dit lijstje

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook deze Top 10

Engste horrorfilms deel 2

Er zijn veel horrorfilms maar wat zijn nou