Top 10 attracties Europa-park

Top 10 attracties Europa-park

Europa-Park is Duitslands grootste attractiepark en een van de bestbezochte parken in Europa. In het park zijn 13 Europese landen nagebouwd en in deze themagebieden bevinden zich de meer dan 100 attracties en shows. Achtbaanliefhebbers komen hier helemaal aan hun trekken; er staan hier maar liefst 11 achtbanen.

10. Zwitserse Bobbaan

De Zwitserse Bobbaan was een wereldprimeur tijdens de opening in 1985. Vanaf 18 meter hoogte vlieg je over de daken van het Zwitserse dorp.

9. Matterhorn Blitz

In het Zwitserse themagebied staat de achtbaan Matterhorn Blitz die bekend staat om zijn angstaanjagende bochten.

8. Atlantica Supersplash

De Atlantica Supersplash is een waterachtbaan en gaat maarliefst 30 meter hoog. De achtbaan behaalt een snelheid van 80km per uur voordat men zich in het water stort.

7. Poseidon

Een unieke combinatie van een achtbaan en een waterattractie. In het Griekse themadeel vindt je deze speciale waterachtbaan.

6. Fjord Rafting

Deze wildwaterbaan is zeer populair bij de bezoekers. Zittend in ronde boten kom je op deze wilde rivier verschillende stroomversnellingen, watervallen en fonteinen tegen.

5. Pegasus

Pegasus in het Griekse themagebied is het ‘instap-model-achtbaan’. Vele kinderen deden hierin hun eerste achtbaanervaring op. Enkele cijfers: 15 meter hoog, bochten van 86 graden en een topsnelheid van 65 km/u.

 

4. Euro-mir

Tussen de spiegeltorens van het Russische themagebied raast de Euro-Mir. In deze spinning-coaster zit je rug aan rug en tijdens de rit draaien de karretje som hun as. Je weet dus nooit of je vooruit of achteruit naar beneden gaat.

3. WODAN Timburcoaster

De houten achtbaan WODAN Timburcoaster is in 2012 geopend. In deze 11e achtbaan van het park zijn 21.000 balken, 2 miljoen spijkers en 100.000 schroefverbindingen verwerkt.

 

2. Silver Star

Silver Star is een van de hoogste achtbanen van Europa. Deze megacoaster is met zijn 73 meter en topsnelheid van 130 km/u een imposant gevaarte. Het grootste gedeelte van de achtbaan bevindt zich zelfs op de parkeerplaats.

 

1. Blue Fire Megacoaster

De achtbaan blue fire Megacoaster powered by GAZPROM katapuleert je in 2,5 seconden van 0 naar 100 km/u. Je gaat vier keer over de kop en in je beugel zit een hartslagmeter verwerkt.

 

Bekijk ook:

Top 10 Beste Darkrides Wereldwijd

Top 10 Engste Achtbanen ter Wereld

Top 10 Beste Efteling Muziek

Vergelijkbare Lijstjes

2 Comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Bekijk ook deze Top 10

De 10 tofste reisblogs van Nederland

Op het moment schieten de blogs over reizen