Top 10 Engste horrorfilms

Top 10 Engste horrorfilms

dea

Er zijn enorm veel enge films. Horrorfilms bevatten meestal enorm veel clichés en dat maakt de film minder geloofwaardig. Nu zijn er veel mensen die opzoek zijn naar de engste horror film. Wij hebben een selectie gemaakt van enge films die het kijken zeker waard zijn. Als jij nog een enge film weet dan moet je deze onder dit artikel zetten. Wat vind jij een enge horrorfilm? Een realistische film met een moordenaar of juist een film over spoken en geesten. Voor de horrorfans hebben we ook een lijstje met engste plaatsen ter wereld gemaakt.
The Witch

Deze arthouse horrorfilm wordt verwacht in 2016 en belooft een van de engste horrorfilms ooit te worden. The Witch speelt zich af in een klein boerendorp aan de rand van een bos. Het dorp wordt geteisterd door een heks die zich in het bos schuil houdt.

human centipede 3

Misschien niet de engste film maar wel een van de meest gruwelijke en smerigste films ooit gemaakt. Bij de Human Centipede 3 is er weer een zieke arts die mensen aan elkaar opereert. Dit keer gebruikt hij honderden gevangenen en maakt hij een grote lange duizendpoot van mensen. Een sterke maag wordt geadviseerd.

Insidious 1 & Insidious Chapter 2 & Insidious Chapter 3

Meestal zijn horrorfilms vol met clichés, waar Insidious in het begin doet denken aan een standaard horrorfilm verandert dat gedurende de film. Het verhaal is goed uitgedacht en zeker het tweede deel van Insidious (Chapter 2) is een van de meest angstaanjagende films die uw redacteur gezien heeft. De films zitten vol met schrikeffecten maar daarnaast weten de makers van Insidious de spanning goed op te bouwen. Nu is het wachten op het derde deel van Insidious want die komt er ongetwijfeld.

The Descent

Een groep vrouwen gaan een onbekende grot bezoeken. Ze verdwalen en komen vast te zitten in het grottenstelsel. Ze blijken niet alleen te zijn in de grotten, enge monsters jagen op ze en het is maar de vraag of ze de uitgang vinden.

Jessabelle

De horrorfilm Jessabelle is van de makers van Paranomal Activity en Sinister. Deze horrorfilm gaat over een vrouw die invalide raakt door een auto ongeluk. Ze gaat revalideren in een verlaten huis in de natuur waar geheimzinnige gebeurtenissen plaatsvinden.

Sinister (2012 – IMDB: 6,7)

Sinister is een zeer enge film. Een horrorschrijver verhuist met zijn gezin naar een huis waar vreemde, onverklaarbare dingen gebeuren. De schrijver vindt rare filmpjes en ontdekt dat er iets niet klopt in het huis. Deze film heeft veel enge momenten en is zeker het kijken waard.

Paranomal Activity (2007 – IMDB: 6,4)

Er heerst veel verdeeldheid over deze film. Veel mensen vinden de manier van filmen erg angstaanjagend omdat het heel realistisch overkomt (shaky cam). Over het algemeen gebeurt er weinig in de film en bouwt de film zich op naar een climax. Paranomal activity kan voor sommigen een van de engste films zijn, anderen zullen zich kapot vervelen.

The Texas Chainsaw Massacre (2003 – IMDB: 6,1)

The Texas chainsaw massacre is een gruwelijk angstaanjagende film met veel bloed en moordpartijen. De gehele film is spannend en je zit op het puntje van je stoel.

 

Ringu (1998 – IMDB: 7,3)

Misschien wel de engste Japanse horror ooit gemaakt. Kijk zeker de Japanse versie, de Amerikaanse versie is een stuk minder eng.

Dark Water (2002 – IMDB: 6,7)

Ook deze Japanse horror is een aanrader. De Japanners zijn echte meesters in het maken van enge horrorfilms en zeker een film met een klein eng meisje doet je huiveren. De film speelt zich af in een creepy appartementencomplex. Een alleenstaande vrouw gaat met haar dochter wonen in het complex. Al gauw gebeuren er geheimzinnige dingen.

Rose Red (2002 – IMDB: 6,5)

Deze miniserie zit niet vol met schrikmomenten maar wel een constante spanning, maarliefst 4 uur lang! Gemaakt door horrorschrijver Stephen King.

The Woman in Black (2012 – IMDB: 6,5)

Met zowaar in de hoofdrol Daniel Radcliffe bekend van Harry Potter.

The Conjuring (2013 – IMDB: 7,8)

The Conjuring is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Ed en Lorraine Warren. Ed en Lorraine Warren waren actief als paranormaal onderzoekers en de horror film ‘The Conjuring’ gaat over een beangstigend paranormaal onderzoek. The Conjuring is een van de engste horrorfilms ooit. Meestal zijn recensenten niet zo tevreden over horrorfilms The Conjuring heeft echter goede recensies en kritieken en heeft een hoge score op IMDB.

Drag Me to Hell

Bankmedewerkster Christine Brown heeft de lastige beslissing om een oude vrouw uit haar huis te zetten wegens achterstallige betalingen. De mysterieuze vrouw spreekt een vloek over haar uit en vanaf dat moment verandert het leven van Christine in een ware hel. Ze zoekt hulp bij de helderziende Rham Jas in de hoop om de vloek op te heffen.

Wat vond jij een enge horrorfilm?

Ken je nog een enge horrorfilm die eigenlijk in deze lijst moet staan? Reageer dan onderaan deze pagina zodat wij de lijst met engste horrorfilms bij kunnen werken.

Bekijk ook deel 2 – De Engste horrorfilms

63 Comments

 1. Vooral Rose Red is een geweldige horrorfilm. Je moet hier gewoon een hele avond voor pakken aangezien de film erg lang is. Verdonker de kamer, steek kaarsen aan en kijk deze film. Zeker voor Stephen King fans een echte aanrader.

  1. The Legend of Hell House is serieus een van de engste films die ik ooit heb gezien. Ben groot fan van horrorfilms en vaak zitten mijn vriend en ik volop grappen te maken tijdens zo’n film. Maar bij het zien van deze film waren we bang, we durfden bijna niet te kijken. Een aanrader!

 2. Eujjj Pieter die is kut kennen jullie Haunting offuh..The Messenger ofzo Of Die pas is gekomen de film Mama wacht ik noem een paar op een rijtje.
  Haunting
  The Messenger
  Mama
  SAW Enzo die zijn gewoon Facking vet!!!

  Groetuh Mike
  Kijken he! 😉

 3. OMG sinister lijkt me zo eng ! Ik heb laatst ook the ring gekeken die was sws eng

  1. sinester is niet eng hij is dood saai

  2. Omg dat is echt niet eng mij vriendin vind hem heel eng

 4. Dark Water heb ik gezien toen ik 8 jaar was en vond ‘m niet eens eng haha
  De rest ook allemaal al gezien behalve Sinister

 5. Hahaha kijk maar is naar Evil Dead 1981 dan zul je zien hoe eng

  1. Helemaal mee eens, dit vind ik nog steeds de engste, maanden nachtmerries van gehad !!!!

 6. Zo saaie films… Zo NIET eng, mijn vriendinnen gillen al bij bloody mary… Bestaat er geen film die ECHT ECHT ECHT eng is…

  1. Stoer van je!

  2. I spit on your grave

 7. de beschrijving dat Ringu de engste Japanse horrorfilm is klopt niet.
  chakushin ari is de Japanse versie van ‘One missed call.
  deze film is zeker ook het kijken waard maar die geeft ook een blijvende werking.

 8. ìk snap niet wat mensen zo eng vinden aan the sinister, dat is de slechtste / nepste horrorfilm die ik ooit gezien heb.

 9. Evil dead is goeie flin

  1. Jaaaa idd heeel goedd.. Heb k ook gezien ! nice nicee x

  2. ja als je een sterke maag heb kan je er wel naar kijken

 10. deze films moet je echt zien

  – 6plots
  -SAW
  -mama
  -the wrong turn
  en zielige film maar wel heeeel mooi
  nell

 11. je moet sinister kijken echt waar

 12. Ik vind de conjuring best eng maar friday the 13th is ook keivet om te kijken

 13. Japanse horrorfilms zijn het engst, kijk ze in het donker met kaarsjes en wierook aan

 14. De nieuwe Paranomal Activity komt binnenkort in de bioscoop. Ik vond deel 1 zo eng, kan niet wachten om deze te zien.

 15. Meest mooie is om de kamer donker te aken rn dan geluid op 10, enge films zijn dan ook zo eng.

 16. je moet ook is the last exorcism kijken, die is echt doodeng

 17. Drag me to hell is een hele leuke film en ik ben 9

 18. De beste Horrorfilms die ik ooit gezien heb zijn :
  it
  Nightmare one Elmstreet
  Drag me to hell
  Zijn huiveringwekkend en met een goed verhaal !!

 19. Weejoo, Mirthe, stoer hoor.. stiekem pis je in je broek van angst

 20. The conjuring is mijn favorite film en de sinister heb ik ook al gezien sinister is best een schrikachtige film maar niet echt eng ofzo the conjuring is gewoon echt geweldig en interessant vanwege dat het echt gebeurd is. The conjuring heb ik al 10 keer gekeken en het blijft awesome ook omdat het mijn lievelingsfilm is en ik ben een horror freak dus ja en ik heb een goeie site wel engels zonder ondertiteling maar het is gewoon te begrijpen de site heet: megashare.info

 21. Door de films evil dead en the woman in black kon ik niet echt goed meer slapen. En bij victim helemaal niet :(((((

 22. REC 2 is ook een goeie film vind ik. lekker op de bank in het pikke donker en wat te vreten erbij en je hebt de perfecte avond!!!

 23. Ik vind horrors zoals: shutter,The Grudge, sinister en Woman in black vet om te zien 😛

 24. horror cool hahaha

 25. Bedoelen jullie evil dead 2013 of 1981 ?

 26. Ik zou voor Evil Dead 2013 gaan. Die van 1981 lijkt zo vet nep in dit tijd perk 😉

 27. Deze lijst is behoorlijk saai, alweer allemaal van die paranormale geesten films of horrors met bijbelse elementen. De enigste film uit die categorie die mij iets kon boeien was Rosemary’s Baby uit 1968.

  Neem films zoals The Shining, Silence of the Lambs, Eraserhead, die waren pas echt eng, geen geesten geintjes of spiegel shocks die je in elke film van tegenwoordig weer terug ziet…

  1. Helemaal mee eens!

 28. ik vind The Grudge wel een leuke film, vooral als je het in de bios kijkt, met veel geluid en groot beeld schrik je vaak! 😉

  1. Thanks for shranig. Always good to find a real expert.

 29. het is niet eens eng ik wil betere horror films

  1. Frontiers
   Martyrs
   Rec
   Rec 2
   Eden lake
   Wolf Creek
   The hills have eyes
   The texas chainsaw massacre (1979)
   Inside
   The devils rejects

   Misshien heb je hier wat aan.

 30. The descent vind ik hiervan wel de engste film hij lijkt heel saai maar toch is ie best wel een beetje eng :,)

 31. De wrong turn is ook echt een enge bloederige horror wat echt net een mensenslachthuis is

 32. sinister lijkt me een gave film ik denk dat het echt een aanrader is !

 33. gast die sinister wel een gave film jo beste film voor mij voor mij moest het op 1 staan

 34. The human centipede is echt een aanrader als je van horror houd.

 35. You’re Next! Die is zooooooo vet!

 36. insidious 1 2 3 is wellll engggg!!!!!! de conguring is ook heeeel leuk

 37. Emily rose vind ik dan weer een vet film..Zij noemt paar namen van die gene die in der zitten …coool :)

 38. Op youtube hoor je van de echte emily wat ze te zeggen heeft, dacht dat het nep was tot dat ik verder heb geinfomeerd. Maakt het nog enger

 39. zolang er maar mensen worden afgeslacht. hoe meer bloed hoe mooier. Friday the 13th. nightmare on elmstreet. wrong turn alle 6 films. en Halloween. lekker in het donker zitten met 1 lampje. zak popcorn en genieten maar. paranornmale films vind ik ook mooi.

 40. Wat een klote films worden er opgenoemd, hieronder heb ik een paar betere films.

  The Blairwitch Project
  Sx_Tape
  Candyman
  Insidious
  Gacy (deel 1)
  8213: Gacy House (deel 2)
  The Amityville Haunting
  Stigmata
  Chronicles of an Exorcism
  The Haunted House Project
  Stormhouse
  Anneliese: The Exorcist Tapes
  The Possession of Gail Bowers
  Paranormal Activity: Tokyo Night
  Paranormal Entity
  The Entity
  Tunnel
  Grtave Encounters 1
  The Task

 41. The blair witch project is ech pure schijt kerel

 42. ik heb ook nog enkele “leuke”…the ring, the grudge, evil dead[1980], oculus, veel plezier?!

 43. The hills run red is pas een echte enge film oke zet die er maar in

 44. Nightmare on elmstreet is echt een super leuke film ik moet meer lachen dan gillen bij horrorfilms

 45. Friday the 13th is ook heel leuk en eng zeker een aanrader

 46. Weet iemand nog goede weerwolffilms? Ik heb alle bekende al gezien….

 47. THE exorcist is de engste

 48. The forest is echt een hele goede film dat komt ook omdat het in japan afspeelt in het zelfmoord bis wat echt vestaat en waae mensen zelfnoord plegen deze film is echt een aanrader

 49. Wolf Creek mis ik. Speelt outback Australië.

 50. Martyrs
  a serbian movie
  nekromantik

 51. Entity en Hell House

  Wakker gelegen.. echt.

  En ik ben een fan!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Bekijk ook deze Top 10

Top 10 tekenfilm series uit de jaren ’90

Zonder twijfel had de jaren 90 een aantal