Beste Amerikaanse series

1. The Walking Dead

Politieagent Rick Grimes ontwaakt na neergeschoten te zijn in een wereld die volledig is overspoeld met zombies.   Door een virusuitbraak is het grootste gedeelte van de mensheid veranderd in wandelende doden. Zich niet bewust van deze situatie gaat Rick op zoek naar zijn vrouw en kind in een bizarre wereld.

Eindelijk een echt spannende serie rondom zombies. Vaak zelfs serieus angstaanjagend. Sterk verhaal, steengoed acteerwerk en gaaf camerawerk waardoor je op het puntje van je stoel zit. Genieten van zombies. Het kan!

Kijk hier de trailer van seizoen 1


The video cannot be shown at the moment. Please try again later.

Inmiddels is seizoen 3 in ontwikkeling en vanaf het najaar 2012 in Amerika op de tv.

2. True Blood

Het wordt steeds gekker. Wat begint in seizoen 1 met alleen mensen en vampieren, wordt al snel uitgebreid met meer mythische figuren. Erg gave serie n.a.v. de boeken van Charlaine Harris:  The Southern Vampire Mysteries. Sookie Stackhouse is serveerster in een erg klein plaatsje waar iedereen elkaar kent. Ze is telepathisch. Vampieren zijn inmiddels geen vreselijke monsters meer, maar zijn door de komst van synthetisch bloed, ingeburgerd in de maatschappij. Bill Compton, een ‘nette’ vampier ontmoet Sookie en de 2 worden spontaan verliefd op elkaar. Met alle gevolgen van dien.


The video cannot be shown at the moment. Please try again later.

Advies: Organiseer een True Blood avond en kijk alle 4 de seizoenen tot nu toe achterelkaar. De serie is spannend, onverwacht, expliciet, duister, snel en fascinerend. Aanrader!

3. Suits

Totaal wat anders dan de bovenste 2 series. Mike Ross is een briljante drop out. Studie niet af gemaakt, maar altijd dromend van het werken als advocaat. Door een toevallige samenloop van omstandigheden solliciteert Mike bij Harvey Specter, een top advocaat en senior partner bij een grote firma. Mike overtuigt Harvey ondanks het ontbreken van een ‘law-degree’.


The video cannot be shown at the moment. Please try again later.

Hij wordt aangenomen als associate van Harvey en gaat aan de slag bij de firma. Suits is een combinatie tussen een zeer sterke en inspirerende advocatenserie, een steengoede komedie en een briljante dramaserie. Met veel scherpe dialogen. Vooral Louis Litt als Harvey’s jaloerse rivaal is erg grappig.

 

4. Dexter

30 september 2012 start alweer seizoen 7 van deze immens populaire serie. Dexter, een bloed-spetter analyst van het Miami Crime lab is tevens een seriemoordenaar. Een man met weinig emoties, een man die je aardig vindt en een man waar je soms zelfs medelijden mee hebt. Getraumatiseerd door de moord op zijn moeder, wordt Dexter door zijn vader begeleidt in het ‘kanaliseren van zijn behoeftes’. Dexter mag dan een seriemoordenaar zijn, maar hij vermoordt alleen diegenen die het verdiend hebben.

5. Game of Thrones

Een Amerikaanse fantasy-televisieserie gebaseerd op de boeken uit de serie Het Lied van IJs en Vuur van de Amerikaanse schrijver George R.R. Martin. Bottom-line: Iedereen wil de IJzeren Troon. Een gave sf-serie vol magie, ridders, koningen, heksen, demonen en een onwijs grappige lilliputter. En natuurlijk onze eigen Carice van Houten!!

 

6. Modern Family

De beste komedie van dit moment. 3 families worden op een erg grappige manier in beeld gebracht. De families worden gevolgd door camera’s en het wordt neergezet als een real life soap. We gaan hier niet teveel vertellen, maar 1 ding is echt belangrijk: Phil is onze held.

Kijk en geniet. Komedie van het hoogste niveau.

7. Homeland

Wat een sterk verhaal: Na 8 jaar komt Nicholas Brody terug naar huis na vermist te zijn in Iraq. Maar CIA agent Carrie Mathison verdenkt hem ervan een aanslag te willen plegen op Amerika.

Meer hoeven we niet te vertellen toch? Seizoen 2 start 30 september.

8. Breaking Bad

Walter White is scheikundeleraar. Zijn privéleven zorgt voor heel wat problemen. Naast familieperikelen zijn er ook nog gezondheidsproblemen voor Walter. De dokter heeft namelijk vastgesteld dat hij terminaal ziek is. Walter heeft longkanker en lijkt niet lang meer te zullen leven. Om er voor te zorgen dat zijn gezin na zijn dood niet in een financiële crisis belandt, besluit Walter over te schakelen naar een leven als misdadiger. Met de hulp van Jesse, een uitgevallen leerling die in zijn klas heeft gezeten, maakt en verkoopt hij de drug meth.

…..kijken. Dit jaar alweer seizoen 5.

9. The Big Bang Theory

Whahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahah. ROFLOL. Episch grappig.

10. Californication

Sex, drugs, rock n roll. Heerlijke dialogen, mooie vrouwen, grappige mannen, hilarische situaties en een ijzersterke David Duchovny. Inmiddels ook al weer bezig aan seizoen 6!


Geef je mening

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.